Megvan a magyar csapat a négyesfogathajtó Eb-re

2011.08.13. 12:53

Fintha Gábor szövetségi kapitány kijelölte háromtagú csapatát a korábban Magyarországra tervezett négyesfogathajtó Európa-bajnokságra, amelyre végül a hollandiai Bredában kerül sor szeptemberben.

A szakvezető döntése értelmében a hatszoros világbajnok Lázár Zoltán, a 2004-ben csapatban világbajnok Dobrovitz József mellett utóbbi fia, ifj. Dobrovitz József képviseli majd a piros-fehér-zöld színeket a kontinensviadalon.

A magyar hármas ugyanebben az összeállításban szerepelt júliusban a négyesfogathajtók leghíresebb és legrangosabb versenyén a németországi Aachenben, ahol negyedik lett. Fintha ezúttal csapatban és egyéniben is érmet remél, utóbbiban elsősorban Lázártól.

Fogathajtásban 1971 és 1981 között hat Eb-t rendeztek, az utolsón Bárdos György és a magyar csapat győzött, így idén - a magyarok kezdeményezésére - újra életre hívott eseményen címvédőként indulnak Lázárék. Eredetileg Budapest lett volna a helyszín, de a magyar szövetség végül visszalépett a rendezéstől, így Bredában kerül sor szeptember 1. és 4. között az Eb-re. A kontinensviadalok történetében eddig kiosztott 12 aranyéremből tizet magyarok nyertek.