Csernoviczki a bronzért dzsúdózik Párizsban

2011.08.23. 16:37

A 48 kg-ban érdekelt Csernoviczki Éva megnyerte első mérkőzését a vigaszágon, így a bronzéremért küzdhet a párizsi, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság keddi nyitónapján.

A háromszoros Eb-ezüstérmes - utolsó állva maradt magyarként - az örmény Gajane Artyanjan, a szenegáli Mame Seydi, a hazai közönség előtt szereplő Laetetia Payet legyőzése, illetve a negyeddöntőben a brazil Sarah Menezesszel szembeni villámvereség után a kínai Vu Su-kennel találkozott a vigaszágon. Előzőleg a tatabányaiak büszkesége arról beszélt, hogy a saját dzsúdóruháját a bírók túl keménynek találták, így egy másikat kellett felvennie, amely viszont túl nagy volt rá.

„Az ujjam végéig ért a köpeny, még azzal voltam elfoglalva, amikor a brazil megfogott, nem tudtam kiszabadítani a kezem, és odavágott - mondta az MTI-nek. Most kölcsönkértem egy lengyel lánytól az ő dzsudogiját, arra meg rá kellett még varratni a nevemet, szóval nem volt egyszerű.”

A kölcsönruha végül szerencsét hozott Csernoviczkinek, aki másodszor találkozott az Ázsia-bajnokkal - 2008-ban legyőzte őt a hamburgi Világkupa-viadalon. A párizsi meccs akciót nem, csak intéseket hozott: előbb kétszer az ellenfelet figyelmeztették, aztán a magyar egyenlített, majd 1:24 perccel a vége előtt jött a kínai harmadik intése, így Csernoviczki vazaarival nyert. A harmadik helyért az Eb-bronzérmes belga Charline Van Snickkel találkozik, akit megvert eddigi két összecsapásukon.