2024. június 22. 15:00
Georgia
Csehország
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 22. 18:00
Törökország
Portugália
BVB Stadion Dortmund II. forduló
2024. június 22. 21:00
Belgium
Románia

Németh Zsanett aranyérmes a kadett birkózó-vb-n

2011.08.26. 20:46

Németh Zsanett aranyérmet szerzett pénteken a Szombathelyen zajló kadett birkózó-világbajnokság 70 kg-os súlycsoportjában.

A magyar szövetség honlapja szerint a hazai sportoló előbb egy amerikai, majd egy török riválist győzött le egyaránt hátrányból fordítva három menetben. Az elődöntőben az osztrák Martina Künz ellen is háromszor két percet kellett birkóznia, de ekkor is a magyar bírta jobban a végét.

Az ukrán Karina Sztankova elleni fináléban Németh a nap folyamán immár harmadszor elvesztette a nyitómenetet, de a második szakaszban mögékerüléssel egyenlített. Az aranyéremről döntő utolsó két percben a golyóhúzást követően kedvezményezettként földre vitte vetélytársát, ezzel megnyerte a döntőt. Ez volt a magyar csapat első érme a vb-n.

A pénteken szőnyegre lépett másik négy magyar birkózó közül Vidéki Nikolett (40 kg), Egyed Zsnett (46) és Tóth Patrícia (52) egy-egy vereséggel kiesett, míg Szabó Eliána (60) egészen az elődöntőig menetelt a kazah Jekatyerina Larjonova állította meg. A bronzmeccsen a fehérorosz Krisztina Fedorasko tussal győzte le, így végül ötödik lett.