Evezés: Lengyel vb-11. az adaptívoknál

2011.09.01. 15:33
Hajdú Zsuzsanna a 7-12. helyért mehet a bledi vb-n, Lengyel Mónika 11. az adaptívok között

Hajdú Zsuzsanna (Csepel Evezős Klub, edzője: Bene László) negyedik helyen ért célba a női könnyűsúlyú egypárevezősök középfutamában a Bledben zajló kvalifikációs evezős világbajnokságon. Lengyel Mónika az adaptívok között a 11. helyen zárta a vébét.

Hajdú jó pályafelépítéssel és remek hajrával a kanadai hölggyel fej-fej mellett haladt sokáig, ám a célba 20 század másodperccel a kanadai hajó mögött ért be. Zsuzsa ezzel az eredménnyel a B döntőben a 7-12. helyért harcol majd a továbbiakban.  

Egész idényben könnyűsúlyú kétpárevezősben készültünk Zsuzsival. Dr. Alliquander Annával, a DNHE versenyzőjével még együtt indultak Luzernben. Néhány hete koncentrálunk csak az egypárevezősre, miután a magyar szövetség úgy ítélte meg, hogy nincs relális esély az olimpiai kvalifikációra. Zsuzsi igen közel volt a döntőbe kerüléshez, ami nagy öröm számomra”– mondta Bene László, Hajdú edzője.  

Lengyel Mónika (Arrabona Evezős Klub, edzője Székely István) a női adaptív egypárevezősök B döntőjében ötödik lett, ezzel összesítésben a 11. helyen végzett a világbajnokságon.

A versenyszám legjobb nyolc helyezett egysége szerzett nemzetének paralimpiai kvótát a bledi vébén. Kvótaszerzésre Lengyelnek is van még esélye a jövő májusban Belgrádban megrendezésre kerülő paralimpiai kvalifikációs versenyen.