Előrelépésben bízik a kvótát szerző evezősduó

2011.09.07. 10:59

A jövő évi olimpiáig szeretne előrelépni és a londoni játékokon kellemes meglepetést okozni a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes, amely a múlt heti, szlovéniai evezős-világbajnokságon egyedüli egységként ötkarikás kvótát szerzett Magyarországnak. A duó a B döntőben ötödik, összesítésben pedig 11. lett, ezzel az ebben a számban begyűjthető kvóták közül az utolsót csípte el.

„Tudunk ennél jobban is evezni, de most a kvótaszerzés volt a legfontosabb - mondta Juhász Adrián a Nemzeti Sportszövetség sajtószolgálatának. - Kicsit jobb helyre vártam magunkat a 11. pozíciónál. A B döntőben az első ezer métert nagyon megnyomtuk, hogy aztán jó helyzetben legyünk a hajrában, és csak arra kelljen figyelnünk, hogy a kvóta meglegyen. A második ezrünk így gyengébb lett. A következő esztendőben arra kell törekednünk, hogy a két résztávon nagyjából hasonlóan tudjunk teljesíteni, és ha ez sikerül, akkor akár előre is léphetünk az olimpián, mellyel kellemes meglepetést okoznánk a magyar szurkolóknak” - beszélt a célokról a szolnoki Tisza Evezős Egylet sportolója.

Szántó Éva, a Nemzeti Sportszövetség főtitkára, a Magyar Evezős Szövetség elnökségének tagja úgy véli, siker, hogy az olimpián biztosan lesznek magyar indulók, már csak azért is, mert a bledi vb-n minden eddiginél több, 68 ország versenyzői vettek részt, és 33 nemzet képviselői szereztek kvótát.

„Van még alkalom a kvalifikációra, a Galambos Péter, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpárevezős duónknak pedig minden esélye megvan erre. Garancia természetesen semmire nincs, a mezőny nagyon kiegyenlített, de reméljük, hogy ők is ott lehetnek Londonban”- tette hozzá Szántó Éva. Az európai evezősök még a jövő májusi, luzerni kvalifikációs regattán juthatnak londoni kvótákhoz.