Triatlon-vb: Kovács Zsófia ezüstérmes az U23-asok között

2011.09.10. 13:46

Kovács Zsófia ezüstérmet szerzett a 23 éven aluliak versenyében a Pekingben zajló triatlon világbajnoki sorozat nagydöntőjében.

"Kiválóan sikerült az úszás, elsőként szállhattam kerékpárra A technikás pályán csak arra figyeltem, hogy ne szakadjak ki a 24 fős élbolyból. A négykörös futás elején kicsit merev voltam, de a harmadik körben már éreztem, hogy van még bennem erő, így ritmust váltottam. Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel második lettem" - értékelt az MTI-nek Kovács, aki augusztusban a tiszaújvárosi Világkupa-versenyen a felnőttek között is letette névjegyét egy hetedik hellyel.

Kovácsnak ez volt az utolsó versenye U23-asként, mert jövőre már kiöregedik ebből a korosztályból. Most azért nem a felnőtteknél indult, mert az olimpiai ranglistán így is biztosan kvótát érő helyen áll, így szeretett volna érmesként búcsúzni a 23 aluliak között.

A viadal hivatalos honlapja alapján a férfiak küzdelmeiben Vanek Ákos - aki augusztusban a tiszaújvárosi Világkupa-futamon bronzérmet szerzett - az 53. helyen végzett.

A férfiak között a brit Alistair Brownlee diadalmaskodott, a második a svájci Sven Riederer lett, míg a harmadik helyen a szintén brit Jonathan Brownlee végzett.