A sportlövő Bokor Bálint nem jutott ki az olimpiára

2011.09.13. 16:48

Bokor Bálint hiába lőtt jól a keddi második napon, csak a 73. helyen végzett a férfi skeetesek között, így nem sikerült olimpiai indulási jogot szereznie a belgrádi koronglövő-világbajnokságon. A viadal honlapja szerint a fiatal magyar lövő a gyengébben sikerült, 69 találatos - 99. helyet érő - első napot követően a maradék ötven korongból mindössze egyet nem talált el, s 118 koronggal zárta a 125 lövéses alapversenyt.

A verseny nagyon magas színvonalú volt, a hatos döntőbe jutáshoz legalább 123 korongot kellett szétlőni, ám a 10 két hibával végzett sportolónak még szét kellett lőnie a finálé maradék két helyéért.

A férfi skeet volt a zárószáma a világbajnokságnak, mely az európai koronglövők számára az utolsó kvótaszerző viadal volt a londoni játékokra. Mivel Belgrádban nem sikerült magyar lövőnek ötkarikás indulási jogot szereznie, eldőlt, hogy egyedül a dupla trapos Bognár Richárd képviseli majd a szakágban a magyar színeket. A sportlövők közül Bognár mellett korábban a puskás Sidi Péter és a pisztolyos Csonka Zsófia szerzett már kvótát, de a puskások és pisztolyosoknak még a jövő évi légfegyveres Európa-bajnokságon lesz lehetőségük újabb olimpiai helyek megkaparintására.