Bácsi már negyeddöntős a birkózó-vb-n

2011.09.14. 15:31

A 74 kilós Bácsi Péter a harmadik mérkőzését is könnyedén megnyerte, ezzel negyeddöntős, és már csak egy győzelem választja el az olimpiai kvóta megszerzésétől az isztambuli birkózó-világbajnokságon, a kötöttfogásúak harmadik, szerdai versenynapján.

A 2008-ban Európa-bajnok magyar a román Ionel Puscasu ellen korántsem ment előre olyan agresszíven, mint előző két meccsén, így nem is volt értékelhető akció 90 másodpercig. Bácsi a harmadik összecsapásán is piros mezben birkózott, azaz ő volt kedvezményezett az első menet parterhelyzeténél, de most nagyon sokáig nem találta a fogást riválisán, aztán az utolsó pillanatban mégis megbillentette (1-0). A románok visszanézették a jelenetet, de ekkor tíz percre mindegyik szőnyegen megállt a küzdelem, mert "elszállt" valamennyi videoberendezés és eredménykijelző. Mivel utóbb a videózás az eredeti döntést erősítette meg, a magyar birkózó még egy pontot kapott (2-0).

A közjáték azonban alaposan megzavarhatta, vagy talán kicsit elmerevedett az álldogálásban, mert továbbra sem tudott mit kezdeni Puscasuval, aki előbb megbillentette, majd meg is pörgette (0-3) őt, amikor térdelő helyzetben volt kénytelen védekezni. Az FTC 28 éves birkózója aztán a harmadik menetre összekapta magát, s nagy elánnal küzdött. Amikor kitolta riválisát, a román az utolsó pillanatban ellépett előle, s kirántotta. Ekkor megint hosszas videózás kezdődött, hogy a román már kilépett-e az érvényes területről vagy sem, amikor az akcióját indította. Végül a zsűri szerint már kint volt az egyik lába, ezért Bácsi kapta a pontot. Parterhelyzetből Bácsi egyszer még "kirakta" a szőnyegről Puscasut, aki ezután színészkedésbe és a zsűri megtapsolásába kezdett, válaszul hangos füttyszót kapott a közönségtől. Bácsi a londoni indulási jogért és a biztos éremcsatáért az idei Ázsia-bajnokság bronzérmesével, a kazah Aszhat Dilmuhamedovval találkozik a negyeddöntőben.