Kiss kikapott, Veréb kiesett a birkózó-vb-n

2011.09.17. 15:35

A szabadfogásúak 96 kg-os súlycsoportjában szereplő Kiss Gergely kikapott második, nyolcaddöntős meccsén az isztambuli olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság szombati versenynapján.

A magyar versenyző nem tudott mit kezdeni a 2006-ban világbajnok, az Ázsia Játékokon kétszer aranyérmes iráni Reza Mohammad Ali Jazdamival, aki az első pillanattól kezdve irányított, már a mérkőzés elején páros combfogásból kiemelte és földre döntötte Kisst. Később még a magyar egy gáncskísérletét megkontrázva mögékerüléssel zárta le az első menetet (0-4). A folytatásban Jazdami háromszor egymás után ugyanolyan akcióval szerzett egy-egy pontot: lábra támadott és földre vitte Kisst, aki a második szakasz vége előtt egy gánccsal megszerezte becsületpontját (1-3).

Jazdami a fináléig menetelt, így Kiss folytathatja a küzdelmet a vigaszágon, ahol két mérkőzést kell nyernie, hogy londoni indulási jogot szerezzen. Elsőként a spanyol Elder Villanueva Gonzalez vár rá.

A 84 kilós Veréb István már nem is reménykedhet a vigaszági folytatásban, mert legyőzője, a címvédő bolgár Mihail Petrov Ganev vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben.