Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Rg-vb: Vass Dóra a 11. a labda után

2011.09.19. 21:13

Rendkívül jól kezdett Vass Dóra a franciaországi Montpellier-ben zajló ritmikusgimnasztika-világbajnokságon, ahol jelenleg a 11. helyen áll labdabemutatója után. Szalóki Violetta a 34., Forray Fanni pedig a 45.

A vb első napján a versenyzők egyik fele labdával, másik fele karikával mutatta be gyakorlatait. A magyarok labdával szerepeltek, Sinkó Andrea szövetségi kapitány szerint kiváló gyakorlatokkal: Vass Dóra hibátlanul kezdett, elegáns bemutatójára 26.250 pontot kapott. Szalóki Violetta szintén hibátlanul bemutatózott, 23.575-öt ért gyakorlata, Forray Fanninak volt egy apróbb rontása, így 22.550 ponttal zárt.

Kedden a magyarok karikával folytatják, és estére alakul ki a karika és a labda végleges sorrendje.

Az olimpia kvalifikációs világbajnokságon egyéni összetettben és az együttes kéziszer-csapattal vesznek részt a magyarok. Egyéni összetettben szerdán és csütörtökön a szalagot és a buzogányt rendezik, csütörtök estére alakul ki 24 fős döntője, amelyben országonként két versenyző indulhat. A pénteki fináléba a legjobb három szer eredménye alapján lehet bejutni, itt pedig az első 15 már olimpiai kvótát szerez.