Fehér Csaba nyerte a footgolf-versenyt

2011.09.22. 16:51

A Magyarországon még kevésbé ismert sportág népszerűsítésére szervezett eseményen a magyar amatőr footgolf-csapatok és közismert emberek csapatai versenyeztek Kisorosziban, a Magyar Golf Klubban szeptember 17-én. Az amatőr versenyben Kun Gábor 43 rúgással, és a délutáni Csillagok versenyén pedig Fehér Csaba (41-szeres válogatott) 22 rúgásból nyert.

Összesen 10 amatőrcsapat indult, majd délután azok a hírességek, sportolók, ismert emberek, (12 csapat)  akik szintén versenybe szálltak négyfős csapatokkal. A játékosok között volt többek közt Güttler Károly (Európa bajnok, világcsúcstartó és olimpiai ezüstérmes mellúszó), Zubor Attila (világbajnoki bronzérmes, olimpiai 5. gyorsúszó), Tóth Norbert  (20-szoros válogatott labdarúgó, magyar bajnok).

„Más a hangulata a footgolfnak, mint egy focimeccsnek. Jó társaságban és festői környezetben sportolhat, szórakozhat az ember, és természetesen mindig van motiváció, hogy eggyel jobbat akarok játszani. Az amatőr játékosok velünk szemben is sokkal szorosabb párharcot tudnak vívni" - vallotta be Tóth Norbert.

 

A Footgolf a labdarúgás és golf elemeit ötvözi. A Hollandiából induló sportág 2010-ben érkezett Magyarországra. A játékot négyfős csapatok játsszák, egy 5-ös méretű focilabdát kell lábbal az 53,5 cm átmérőjű lyukakba juttatni, minél kevesebb rúgásból.