Schulek Csaba az EBU-sportbizottság alelnöke

2011.10.07. 13:00

Schulek Csabát, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sportjog-beszerzési és nemzetközi projektvezetőjét választották a 44 köztévét tömörítő Európai Műsorszolgáltatók Szövetségén (EBU) sportbizottságának alelnökévé.

A Telesport korábbi főszerkesztője 2008 óta tagja a nemzetközi szakmai testületnek, amely felel az európai köztévék sportjog-beszerzéséért. Új elnököt is választottak, a következő két évben a France Television sportfőszerkesztője, Sven Lescuver irányítja a testületet.

"Az utóbbi időkig ahhoz voltunk hozzászokva, hogy az országos lefedettségű, ingyenesen fogható köztelevíziók közvetítik a jelentős sporteseményeket, ám az elmúlt években ez a pozíció a tőkeerős magánügynökségek megjelenésével megrendült - mondta Schulek Csaba. - A mi feladatunk az, hogy visszaszerezzük a fontos világversenyek közvetítési jogait, és azt méltányos áron tudjuk továbbértékesíteni az egyes nemzeti köztelevízióknak. Nagy hangsúlyt fektetünk a közvetítések minőségének javítására, megszabjuk a minimum elvárásokat, amelyeknek minden közvetítő tévétársaságnak meg kell felelnie."

Az új menedzsment a napokban alakítja ki működési és döntéshozatali stratégiáját.