2016-ig biztosan lesznek NFL-meccsek Nagy-Britanniában

2011.10.12. 10:54

Houston, 2011. október 12., szerda (MTI/AP) - A profi amerikaifutball-liga (NFL) csapatainak tulajdonosai úgy döntöttek, további öt évig biztosan rendeznek alapszakasz-mérkőzéseket Nagy Britanniában, sőt, könnyen elképzelhető, hogy egy szezonban többet is.

A tulajdonosok keddi, houstoni találkozóján elfogadott megállapodás szerint mind a 32 együttes lehetőséget kap arra, hogy évente legalább egy hazai alapszakaszmeccsét a szigetországban rendezze meg, annyi a kikötés, hogy vendégként minden csapatnak legfeljebb egyszer lehet 2016-ig Európában játszania.

Az, hogy évente mennyi mérkőzésre kerül sor Nagy-Britanniában és mely stadionokban, majd a liga határozza meg az alapján, hány csapat akar hazai meccset tartani az országban, s a sportág támogatottsága miként alakul Európában.

Roger Goodell, az NFL első embere jelezte, hogy tekintve a sportág népszerűségének folyamatos növekedését a brit szigeteken és azon túl, biztos benne, hogy örömmel fogadják majd az újabb meccseket az országban.

Az első alapszakasz-találkozót 2007-ben játszották Londonban, azóta minden évben egy meccsre került sor a Wembley Stadionban, mely jövő hét vasárnap a Tampa Bay Buccaneers-Chicago Bears találkozónak ad otthont. A tulajdonosok ülésén az is eldőlt, hogy a 2015-ös nagydöntőre, a 49. Super Bowlra az Arizona Cardinals pályáján, Glendale-ben kerül sor.