Csak Imre Géza jutott tovább párbajtőrben a vb-n

2011.10.12. 10:51

Kellemetlen meglepetéssel kezdődött a szerdai versenynap a cataniai vívó-világbajnokságon: a tavaly bronzérmes párbajtőröző Boczkó Gábor az első fordulóban vereséget szenvedett. Ugyancsak a legjobb 64 között fejezte be szereplését Somfai Péter, és egyedül Imre Géza jutott tovább.

Boczkó ugyan két tiszta találattal kezdett Soren Thompson ellen, de az amerikai gyorsan egyenlített, majd két-három tussal elhúzott, ettől kezdve pedig nagyon türelmesen és taktikusan vívott, a magyar párbajtőröző sehogyan sem talált rajta fogást. Az utolsó percben, amikor Boczkónak már mennie kellett előre, tovább nőtt a különbség.

A vereség azért különösen kellemetlen, mert a világbajnokságon nagyon sok pontot lehetett volna szerezni az olimpiai kvótaszerzésért, s a férfi párbajtőrözőknek csak egyéniben van erre lehetőségük, mivel nem rendeznek számukra csapatversenyt Londonban.

Imre jól kezdett, hozta a kötelezőt az egyiptomi Ahmed el-Sagirral szemben. Bár egy darabig nehezen tudott elszakadni ellenfelétől, a vége sima győzelem lett. Somfai ugyanakkor kikapott a norvég színekben szereplő Bartosz Piaseckitől, aki szinte végig vezetett ellene. Az Universiade-győztes Szényi Péter nem került fel a főtáblára a selejtezőből.

A 64 között:

Imre-Ahmed el-Sagir (egyiptomi) 15-9

Soren Thompson (amerikai)-Boczkó Gábor 15-9

Bartosz Piasecki (norvég)-Somfai Péter 15-11