Márk
13 °C
28 °C

Még mindig Schumacher keres legjobban

2011.10.12. 15:00

A Forma-1-es világbajnoki címét vasárnap sikeresen megvédő német Sebastian Vettel a harmadik helyen áll hazájában a reklámokból befolyó kereseti listán.

Marcel Cordes, a kölni Sport+Markt tanácsadó cég illetékese szerint a 24 éves pilóta idényenként - teljesítményének függvényében - mintegy 15 millió eurót kap a Red Bull csapattól, ehhez jön legalább további négymillió a szponzori szerződésekből. Utóbbi szempontból már megelőzi az NBA-kosárbajnok Dirk Nowitzkit is, és csak a hétszeres F1-világbajnok Michael Schumacher, valamint a futballista Michael Ballack kap többet nála.

„Vettel neve egyelőre nagyon erősen összefonódik a Red Bull-lal, ami negatívan befolyásolja a piaci értékét - tette hozzá Cordes. Ha elszerződik egy nagy múltú istállóhoz, például a Ferrarihoz, ahogy korábban Schumacher is tette, a bevételek szempontjából a legjobbak közé kerülhet, persze ehhez további sikerek szükségesek.”

A vasárnapi Japán Nagydíjon minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnokává előlépő Vettel jelenlegi szerződése 2014-ben jár le az osztrák csapatnál.