Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Női párbajtőrben is egyből búcsúztak a magyarok

2011.10.13. 11:01

Akárcsak szerdán, csütörtökön is gyorsan kiesett a tavalyi magyar érmes a cataniai vívó-világbajnokságon: ezúttal Szász Emese búcsúzott már a 64 között, mivel kikapott dél-koreai ellenfelétől.

A 2010-ben Párizsban ezüstérmes magyar párbajtőröző - aki az elmúlt hetekben könnyített edzéseket végzett fájós könyöke miatt - gyakorlatilag végig hátrányban volt az idén Ázsia-bajnok Csoj In Jeonggal szemben. A dél-koreai rivális többször váratlanul találta el őt, türelmesen, pontosan hajtotta végre, amit elképzelt, Szász vívásából viszont hiányzott a dinamika. Hiába próbálta magát feltüzelni menet közben, hiába kiabálta, hogy gyerünk már, 7-12-nél nagyon nehéz helyzetbe került, és nem is tudott újítani.

„Hiányzott a vívásomból az átütőerő, márpedig az én esetemben ez a kulcs - kezdte értékelését csalódottan Szász. - A könyökömből még lidokainnal sem sikerült kivenni a fájdalmat, pedig már két hete visszafogottan edzettem, szteroidinjekciókat kaptam. Letapadt egy izom és begyulladt. A fájdalom miatt, meg az utolsó két hétben elvégzett visszafogott edzésmunka miatt bátortalanok voltak a támadásaim. Ellenfelem jól vívott, én nem.”

Ami az olimpiai kvalifikációs esélyeket illeti, Szász azt hangsúlyozta, hogy a csapatnak is van esélye kijutni, először ezt az utat szeretnék bejárni.

„Ha ez összejön, akkor eleve ott lehetünk Londonban, ha pedig nem, meg kell majd nézni, hogyan alakul a ranglista, s ha az sem kedvező, még mindig lesz egy zónaverseny, amin persze szintén nem könnyű kvótához jutni a mi fegyvernemünkben.”

Utóbbi mondatával visszautalt a szerdán korán búcsúzott, tavaly vb-bronzérmes Boczkó Gábor nyilatkozatára, melyben többek között arról beszélt, hogy párbajtőrben nincs papírforma, nagyon sokan eljuthatnak a végéig. Ezt a megállapítást egyértelműen alátámasztotta a szerdai végeredmény, illetve a csütörtöki első forduló, melyben a tavalyi négy érmes közül három, Szász mellett a francia Maureen Nisima és az orosz Tatyjana Logunova is búcsúzott. Kiesett a másik főtáblás magyar, Takács Emese is, aki olasz ellenféltől kapott ki. Csütörtökön még a férfi tőrözők lépnek pástra, a 64-es táblán egy magyar - Szabados Kristóf - lesz érdekelt.

Eredmények:

A 64 között:

Csoj In Jeong (dél-koreai)-Szász Emese 15-11

Rosella Fiamingo (olasz)-Takács Emese 15-11