Falcao mellkassal nyert tornát Brazíliának

2011.10.25. 11:34

A brazil Falcao szinte bármilyen testrészével és helyzetben képes gólt szerezni: a futsal Grand Prix-döntőjében mellkasával továbbította a labdát az orosz kapuba, ezzel 2-1-re nyert Brazília.

A futsal Grand Prix-t 2005 óta rendezik meg Brazíliában, a FIFA által szervezett világbajnokság mellett a legrangosabb tornának számít. A torna meghívásos, 16 csapat vehet részt.

Brazília a csoportjában Guatemalát, Hollandiát és Angolát is verte, a nyolc között Uruguayon gázolt át, 12-0-lal. Az elődöntőben Irán következett, 4-1-gyel léptek tovább a brazilok.

A döntőben az oroszok szereztek vezetést, Abramov a 12. percben közelről talált be. Az egyenlítő gólnál Valdin lépett ki jó ütemben, és élesen a felső léc alá vágta a labdát.

A győztes gólt Falcao már a hosszabbításban szerezte, a hatoson belülre emelt labdára mellkasával fordult rá, és így juttatta kapuba, ráadásul kapufás gól volt.

A tornán a magyar válogatott is részt vett, a 10. helyen végzett. A csoportjában csak Mozambikot verte, a csehektől és az argentinoktól kikapott. A helyosztókon Zambiát 2-1-re győzték le a magyarok, majd ismét Mozambikkal kerültek össze, a meccs 7-3-as győzelmet hozott. A 9. helyért Hollandiával játszottunk, a hosszabbításban szerzett góllal 2-1-re nyertünk.