Legrosszabb rajt hatszoros lottóötösért

2011.11.22. 16:58

Majdnem kétmilliárdot fizet a hétvégén elvitt magyar lottóötös, Roman Abramovics hatszor ennyit fizetett új Chelsea-edzőjéért, André Villas-Boasért, hogy aztán klubja a legpocsékabbul rajtoljon, mióta ő a tulaj.

Abramovics 2003 nyarán vette meg a londoniakat, idén a kilencedik szezonját kezdte tulajdonosként, és az előző idény kudarca után biztosra akart menni: több mint 13 millió fontért kivásárolta a Portóval bajnokságot, kupát, EL-t nyerő 33 éves trénert, és heti 150 ezer fontos fizetést adott neki hároméves szerződéssel.

Három hónappal a szezonkezdet után a csapat ötödik a bajnokságban 12 ponttal lemaradva a vezető Manchester Citytől: hét győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel áll, ami Abramovics edzői közül a legrosszabb mutató. José Mourinho, az ő kirúgása után Avram Grant, Felipe Scolari és Carlo Ancelotti is jobban kezdett ennél.

A BL-ben még veretlen a csapat, de az egyik leggyengébb négyesben - Valencia, Bayer Leverkusen, Genk - a két győzelem, két vereség a minimum.

Villas-Boas ráadásul a Premier League-ben az összes rangadót elbukta, otthon kapott ki a Liverpooltól és az Arsenaltól, idegenben a Manchester Unitedtől, elméletileg a kirúgás szélére sodródott.

Csakhogy az orosz milliárdos 33 millió fontja megy a szemétbe, ha elküldi, erre utalt Villas-Boas is hétvégi nyilatkozatában: "Nem azért adott értem 13 milliót, hogy aztán még egy másik vagyonnal együtt elküldjön". A tréner szerint "a tulajdonos nyugalma nem kérdés, valami új kezdődött el a klubnál, és ő határozottan támogatja ezt az építkezést". Elismeri, "nem ez a legjobb rajt az utóbbi tíz évben, de a csapat hisz a projektben, és képes rá koncentrálni".

Abramovics, aki Mourinhót pár meccs után 2007 szeptemberében, Scolarit 2009 januárjában rúgta ki, nem szólalt meg.