1963-as vitatott blokkolás miatt verekedtek össze a 73 éves volt amerikaifocisták

2011.11.27. 16:34 Módosítva: 2011.11.27. 21:24

Egy 48 évvel korábbi vitás blokkolás miatt keményen egymásnak esett két veterán, egyaránt 73 éves volt amerikaifocista a kanadai liga egyik alapítványi ebédjén.

Joe Kapp az 1963-as évadban a B.C. Lions játékosa volt, míg Angelo Mosca a Hamilton Tiger-Cat csapatában játszott. Az egyik meccsük hajrájában Mosca egyik megmozdulása segítette győzelemhez a Hamiltont, ezen pedig azóta sem tette túl magát a két régi rivális.

Pénteken az alapítványi ebéden megpróbálták kibékíteni a két játékost. Kapp – egy már-már sértésnek felérő – kis virággal várta Moscát, de a Hamilton volt játékosa kifogásolta, hogy a másik egész este rá sem nézett. Kapp próbálta ráerőltetni a virágot, de Mosca félreütötte a kezét. „Dugd fel a seggedbe" – mondta Mosca, amikor Kapp az orra alá dugta a kis virágot.

Erre Kapp többször is odalegyintett a virággal, mire Mosca felpattant és a botjával suhintva éppen csak elkerülte a másik fejét. Szét kellett választani őket, de az ütésváltásnak így is az lett a vége, hogy Mosca elvesztette az egyensúlyát, és hátraesett a színpadon a székek közé.

A The Globe and Mailnek több szemtanú is azt állította, hogy egyáltalán nem tűnt megrendezettnek a jelenet, a két nyugdíjas valóban összeverekedett. "A dolgok kicsit kicsúsztak a kezünkből" - mondta a rendezvényt szervező alapítvány elnöke.