Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Kiss László öt-hat érmet vár a rövidpályás Eb-n

2011.12.05. 13:21

Kedden utazik el az úszóválogatott a lengyelországi rövidpályás Európa-bajnokságra, amelyen eredményes szereplést, öt-hat érmet, közte aranyat is vár Kiss László szövetségi kapitány.

A csütörtöktől vasárnapig tartó szczecini kontinensviadalon 21 magyar indul, s a nyerő számból a szakember szerint Gyurta Dániel, Cseh László, Verrasztó Dávid, Kis Gergő, illetve a női részlegből Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn hozhat haza medált.

„A fiúknál az említettek mellett a fiatal Bernek Péternek és Biczó Bencének is van sansza rá, hogy dobogóra álljon” - jelentette ki a kapitány hétfőn az MTI érdeklődésére, hozzáfűzve, hogy ugyanakkor sajnálja, amiért többen nem tarthatnak a csapattal különböző okok miatt.

Így hiányozni fog a 25 méteres medencébe kiírt idei Eb-ről az Egyesült Államokban tanuló Hosszú Katinka - aki a hétvégén, a texasi, yardos távokon rendezett viadalon nyert 200 és 400 vegyesen, továbbá 200 pillangón egyaránt -, továbbá a sérülése után még nem kellőképpen felkészült ifjúsági olimpiai bajnok Kapás Boglárka, a korábbi rövidpályás Európa-bajnokságon bronzérmes Dara Eszter, illetve a tavaly Eb-aranyéremig jutott Mutina Ágnes, valamint a szintén sérüléssel bajlódó, sokszoros kontinensbajnok Risztov Éva is.

„Annak se örülök, hogy Verrasztó Evelyn válla fáj, bár edzői szerint a rajtra rendbe jön. A többiekkel minden rendben, s remélem, így is marad a helyzet, senki nem fázik meg, s a betegség mindenkit elkerül a következő napokban” - mondta Kiss László, aki azzal a hírrel is szolgált, hogy egy atlantai versenyen Madarassy Ádám 100 m pillangón 53.25 másodperccel olimpiai B szintet úszott, miáltal jelenleg ebben a számban övé a legjobb idő a magyarok közül.