Hihetetlen magyar kick-boksz interkontinentális bajnoki cím Ugandából

2011.12.12. 18:21

A pécsi Nagy András a hétvégén Ugandában interkontinentális bajnok lett kick-bokszban a WKF szervezetnél, de a bajnoki övet mégsem kapta meg. A nagyközépsúlyú meccs eredményhirdetése botrányba fulladt, a hazai Moses Gololát és Nagyot is győztesnek hirdették ki.

Az ötmenetes küzdelem végén a konferanszié Gololát jelentette be, míg a vezetőbíró Nagyot hozta ki nyertesnek. Az ugandai csapata azonnal tiltakozott, kérték, hogy a pontozóbírók hirdessenek győztest.

A kenyai és szudáni pontozóknál a beszámolók szerint 49-46-ra nyert Golola. A WKF jelenlévő ügyvezető igazgatója, Fritz Exenberger ugyanakkor Nagyot tartotta győztesnek, szerinte a konferanszié felcserélte a számokat, és azért nyert nála az ugandai.

Exenberger ítéletén az ötezres közönség felháborodott, végül úgy kellett kimenekíteni a sportvezetőt és Nagyot a kampalai Hotel Africanából. A bajnoki övvel Golola sétált ki a ringből.

A mérkőzést az ugandaiak is különbözőképpen ítélik meg. Egyesek szerint nyilvánvaló a csalás, Gololát a ringben legyőzte Nagy. Más vélemények úgy tartják, nem is férhetett kétség az ugandai győzelméhez.

Exenberger a mérkőzés után mindkét felet felkereste, megállapodtak, hogy Nagy és Golola áprilisban újra megmérkőzik.