Ágnes
-1 °C
2 °C

Hivatalosan is az Investec Loyal nyert

2011.12.29. 10:51

Az elutasított óvás után immár végleges, hogy új győztest avattak szerdán a 67. alkalommal megrendezett Sydney-Hobart vitorlásversenyen, miután minden idők egyik legszorosabb befutójában az Investec Loyal legyőzte a címvédő Wild Oats XI egységét.

A tavaly második Investec Loyal 2:10 perccel előzte meg a legutóbbi hat kiírásból ötöt megnyerő, favoritnak tartott Wild Oats-ot az Új-Dél-Wales és Tasmánia közötti, 628 tengeri mérföldes (1168 km) viadalon. Ennél szorosabb befutóra egyszer volt példa a verseny történetében: 28 évvel ezelőtt mindössze hét másodperc döntött az első és a második helyezett között.

Az óvás benyújtói azt kifogásolták, hogy az Investec Loyal legénységének egyik tagja állítólag azt kérte a médiahelikoptertől, hogy kémkedjen a Wild Oats után. A verseny zsűrije végül nem adott helyt a panasznak. Az Investec Loyal 2 nap, 6 óra 14 perc 18 másodperc alatt teljesítette a távot, így - a várakozásoknak megfelelően - jócskán elmaradt a Wild Oats által 2005-ben felállított versenyrekordtól (1 nap 18 óra 40 perc és 10 másodperc).