Vicces gólörömért büntetés jár az NFL-ben

2012.01.02. 11:58

Nagyon komolyan veszik az NFL-ben a túlzott gólörömöt, emiatt büntették meg a Buffalo Bills elkapóját is az alapszakasz utolsó meccsén. Stevie Johnson egy 18 yardos passz után szerzett pontokat a New England Patriots elleni meccsen, majd pólóját felhúzva boldog új évet kívánt a hazai szurkolóknak. A csapata ezért 15 yardos büntetést kapott.

Johnson, aki egymás után másodszor teljesített 1000 yard fölötti szezont, azt mondta a meccs után, hogy elfogadta a büntetést, de nem érti, mert ezzel senkit sem akart megbántani. Edzője szerint Johnson nem rossz ember, csak sokszor rosszul cselekszik.

A játékosnak nem ez az első furcsa gólöröme. A New York Jetsszel játszott meccsen azt pantomimozta el, hogy ő Plaxico Burress, a Jets elkapója, aki egy korábbi bírósági ügy kapcsán azt vallotta, véletlenül saját lábát lőtte el.

A New England végül 49-21-re győzte le a Buffalót, a Patriots csoportelsőként jutott a rájátszásba, míg a Bills 6-10-es mutatóval az utolsó lett az AFC Eastben, és ezzel befejezte a szezont.