Jövőre Magyarország rendezheti a WBPF testépítő- és fitnesz-vb-t

2012.01.23. 15:19

Magyarország rendezheti jövőre a WBPF szövetség testépítő-, fitnesz- és fitneszmodell-világbajnokságát. A szervezet európai főtitkárának, Buranits Ildikónak a hétfői tájékoztatása szerint a WBPF - amely a testépítést, a fitneszt és az erősportokat foglalja magába - éves közgyűlésén a jövő évi vb-vel kapcsolatos döntésnél a magyarok szövetségen belüli súlya, illetve a versenyzők eddigi hat világbajnoki címe mellett döntő érv volt a tavaly nyáron Budaörsön rendezett Európa-bajnokság, s az ahhoz kapcsolódó fesztivál sikere.

A 2009-ben Dubajban alakult szövetség először adta meg a lehetőséget nem ázsiai országnak a vb-rendezésre, ezért is számít nagy sikernek az esemény elnyerése - jelezte Buranits Ildikó.

„Komoly sportdiplomáciai munkát végzünk azért, hogy ráirányítsuk a figyelmet a sportsikerek kapcsán Magyarországra, mint befektetési célországra. Az már biztos, hogy a jövőbeli sportrendezvényeink prominens vendégei között az ázsiai pénzügyi világ potenciális szereplőire is számíthatunk” - nyilatkozta Buranits Ildikó, aki mindehhez hozzátette, hogy egyelőre még nem tudni, hol kerül majd sor a világbajnokságra.