Kétszeres világbajnokkal dob Hamburgban a legjobb magyar dartsos

2012.01.27. 08:17
A sportág legnagyobb szervezete, a Professional Darts Corporation meghívta Bezzeg Nándort a csapatvilágkupa egyik kiemelt versenyére.
Fotó: dartsvilag.hu
Fotó: dartsvilag.hu

A hamburgi versenyen február 2. és 5. között 24 csapat indul, nincs sorsolás, a verseny teljes kiemeléses rendszerben zajlik, azaz a világranglistán első nyolc ország erőnyerő, hozzájuk sorsolják a továbbjutókat, a győztes nyolcat. 16 ország küzd ezért nyolc helyért, itt is a világranglista dönt, azaz a 9. a 24.-kel, a 10. a 23.-kal (és így tovább) került párba.

Az új sorozatba (az idei a második) csak olyan nemzet mehet, melynek legalább két játékosa világranglistás. Magyarországon csak egy van, de a PDC hozzájárult, hogy Bezzeg egy helyezetlen dartsossal kiegészülve alkosson csapatot. Az utóbbi két év csapatbajnokát, Kaufmann Krisztiánt választotta, a zirci dartsos nagy csapatjátékos, rutinos versenyző, 2009-ben megszorította Bezzeget a magyar bajnokságon.

Magyarországon kívül még öt országnak engedte meg a PDC, hogy egyetlen ranglistása ellenére rajthoz álljon, a magyarokat a 24. helyre sorolták be. Az első ellenfél Kanada. Kilencedikek a ranglistán, erősek, egyik versenyzőjük John Part, a kétszeres profi világbajnok, a másik a világranglistán 115. Ken Macneil.

A meccs hat nyert legig tart, közösen, felváltva dobnak, mind a négyen játszanak, mint a páros teniszben. Könnyítés, hogy aki elveszti a leget, az kezdi a következőt. Az esemény rangját jelzi, hogy az európai versenyt az angol SkySports élőben adja.