Regényi Tamás az evezősök új elnöke

2012.02.03. 18:20

Előbb visszahívták Mitnyan György elnököt és a teljes elnökséget, majd Regényi Tamás 43 éves jogászt, egykori országos bajnok versenyzőt választották meg a Magyar Evezős Szövetség új elnökének a szervezet  pénteki rendkívüli közgyűlésén.

Az elmúlt két évben a felügyelő bizottság elnöki posztját betöltő sportvezető megbízatása a 2013-as évi rendes közgyűlésig szól.

A visszahívás után eredetileg három elnökjelölt volt, ám közülük ketten, a visszahívott Mitnyan György, valamint Mihály Tibor a közgyűlésen jelezte, visszalép, így Regényit egyedüli jelöltként, nyílt szavazással, egy ellenszavazat mellett választották meg.

Regényi a közgyűlésen tartott bemutatkozó beszédében hangsúlyozta: olyan időszakban veszi át az elnökséget, amikor sok változáson megy át a magyar sport, ráadásul hamarosan olimpiát rendeznek, ezért a felkérés után először gondolkodási időt kért. Csak ezután vállalta el a jelöltséget, az elnöki poszt betöltését pedig nagy kihívásnak tekinti. Fontosnak tartja azt is, hogy a jövőben ne egyedül az elnök, hanem igazi csapatként az elnökség vezesse a sportágat.

A vezetőségváltás valódi érdemi vita nélkül zajlott le. Megválasztása után Regényi, mint a felügyelő bizottság előző elnöke megtartotta a felügyelő bizottság jelentését a szövetség elmúlt időszakának működéséről. A pesterzsébeti vízibázis kapcsán elmondta, hogy a projekt 2010 májusi elindítása óta összesen 58 millió forint kiadás mellett 52 millió bevétel jelentkezett.

"Az volt a cél, hogy a projekt ne veszélyeztesse a szövetség likviditását. Ez nem teljesen valósult meg" – fogalmazott, majd hozzátette, hogy a problémát nem tartja jelentősnek, mert vannak olyan bevételi összegek, amelyek még nem érkeztek be. Regényi beszélt arról is, hogy az erzsébeti vízibázishoz kapcsolódó egyes építési engedélyek egyelőre nincsenek meg, ez a helyi önkormányzat szerint két évvel meghosszabbíthatja a projektet.

Az új elnök egyúttal határozottan cáfolta azt a sajtóértesülést, mely szerint a felügyelő bizottság Mitnyan György elnöksége idején nem kapott volna megfelelő betekintést a szövetség irataiba. Azt is hozzátette: nincs összefüggés a felügyelő bizottsági jelentés és a vezetőségváltással járó rendkívüli közgyűlés összehívása között.

A közgyűlésen új elnökséget is választottak, amelybe Szántó Éva, Simon Gábor, Petrity Rudolf, Váczy Emese, Kokas Péter, Zsömle Balázs és Matheisz József került be.

Az új elnök húsz évig evezett versenyszerűen, ifiként válogatottságig vitte, majd több felnőtt országos bajnoki címet nyert a Csepel színeiben. Három diplomája van, és több éves értékesítési tapasztalattal is rendelkezik.