Vívást népszerűsítő bemutatók a női párbajtőr Grand Prix-ig

2012.02.09. 13:39



Sportág-népszerűsítő vívóbemutatót tartanak a West End City Centerben háromszor is, a február 25-én és 26-án rendezendő budapesti női párbajtőr Grand Prix előtt.
A vívószövetség csütörtöki tájékoztatása szerint pénteken 15 és 18 óra között a kard, szombaton 16-tól 19-ig a párbajtőr, majd 23-án 15-től három órán át megint csak a kard alapjaival ismerkedhetnek az érdeklődők. A kardvívást Gergácz László, a párbajtőrözést pedig Nedeczky György mesteredző mutatja be tanítványaival. A kilátogatók végigkísérhetik egy edzés menetét, a bemelegítéstől kezdve a lábmunkázáson, iskolázáson keresztül a szabad vívásig. Mindhárom napon több felnőtt válogatott versenyző is kilátogat a sportágat népszerűsítő edzésekre. A helyszínen lévő gyermekek kipróbálhatják, hogy milyen vívni, illetve reflexeiket is próbára tehetik, a zenélő és fényjeleket adó szúrópárnán. A legügyesebbeket ajándékkal jutalmazzák a szervezők.
A Magyar Vívószövetség idén is a WestEnd támogatásával rendezi meg - Sákovics József emlékére - a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a női párbajtőr GP-t, amely fontos állomása a március végén záruló olimpiai kvalifikációs versenysorozatnak.