Lesgólt adott meg a Milannak Kassai Viktor

2012.02.16. 11:42

A Milan-Arsenal BL-nyolcaddöntő második gólja két dolog miatt is érdekes: Ibrahimovic egyrészt valószínűleg pár centis lesről indult, mielőtt gólpasszt adott Robinhónak, másrészt a gólszerző brazil a tétlen les iskolapéldáját mutatta be az indításnál. Kassai Viktor megadta a gólt, bár a sokadik visszajátszás után úgy látszik, Ring György asszisztens lesről engedte el a svédet.

Ringnek nem volt könnyű dolga megítélni ezt a helyzetet, mert Ibrahimovic visszalépett a lesről. Egyértelműbb lett volna, ha hozzápasszolják labdát, az ilyeneket általában be szokták fújni.

A svéd visszalépett, irányt váltott, de a labda elrúgásának pillanatában hajszállal mintha még mindig előrébb lett volna - a fű nyírása lehet a támaszunk -, mint a védő. (A videó 26. másodperce a sorsdöntő.)

A sokadik lassítás után sem nyilvánvaló a helyzet, ezért Ring jól döntött - értelemszerűen Kassai is -, hogy elengedte. FIFA-állásfoglalás ugyanis, hogy a támadó csapatot segíteni kell minden véleményes helyzetekben. Amikor a labda csak egy méterre is elhagyta az indító Milan-játékos lábát, már egész biztosan nincs les.

ibrales1 másolata

Robinho az indítás pillanatában lényegesen előrébb volt, mint a védők, de mivel kivonta magát, az ő helyzete egyértelműen passzív.

Arsene Wenger egyszer már megtámadta Kassai Viktort, amikor Bragában kikapott csapata, most nem tette szóvá ezt a gólt.

A két milanos nem először csinált ilyet, a BATE elleni BL-meccsen is hoztak már össze hasonlót, akkor Ibrahimovic fejezte be az akciót.