16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Mincza-Nébald Ildikó lehet a párbajtőrözők szakvezetője

2012.02.28. 14:40

Ha a Magyar Vívószövetség elnöksége szerdán rábólint, Mincza-Nébald Ildikó lesz a párbajtőrözők szakmai vezetője. A párbajtőr szakmai bizottság a keddi ülésén úgy foglalt állást - amint arról az MTI érdeklődésére Kamuti Jenő, az MVSZ szakmai alelnöke beszámolt -, hogy Mincza-Nébald Ildikó kinevezését támogatja Kulcsár Győző távozása után.

Kulcsár Győző, a nemzet sportolója múlt szerdán mondott le a szövetségi kapitányi posztról. A 71 éves, négyszeres olimpiai bajnok a Westend női párbajtőr Grand Prix sajtótájékoztatóján olvasta fel a sportági szövetség elnökének, Erős Jánosnak címzett levelét, melyben indokként azt hozta fel, hogy az MVSZ nem jelölte őt MOB-tagnak, ezt pedig méltánytalannak tartja.

A 42 éves Mincza a 2008-as pekingi olimpián a magyar vívóküldöttség egyetlen érmét szerezte azzal, hogy egyéniben harmadik lett, előtte volt Eb-győztes és vb-harmadik, illetve csapatban világ- és Európa-bajnok.

A párbajtőrözők előtt fontos feladatok állnak már márciusban is, a férfiak és a nők egyformán két-két kvalifikációs versenyen vesznek részt. Előbbiek egyéniben, utóbbiak pedig csapatban is küzdenek a londoni kvótáért.   • Hírek
  • Hírek