A rossz Genaro Garcia jött, lepofozták

2012.03.06. 12:21

Nem mindegy, hogy Panterita vagy Poblanito, ezt nem ártott volna tudnia annak a mexikói bokszügynöknek, aki a filippínó Rey Bautistának szerzett ellenfelet. Panteritát és Poblanitót is Genaro Garciának anyakönyvezték, még ha nem is látta soha egyiküket sem, a ragadványneveik alapján azért jól beazonosíthatóak. Lettek volna. De az ügynök összekeverte őket, és kiüttette a gyengébbiket.

Úgy tűnik, az ügynök azt a Genaro Garciát szerződtette le, amelyiket előbb elérte, pedig az ügyesebb Poblanito becenevűt kellett volna. A két Garcia egyaránt mexikói, de azért van némi különbség közöttük, már a súlyukban is. A pehelysúlyú 35 éves Poblanito nem kifejezetten rossz bokszoló, 46 meccséből 38-at megnyert, 22-őt KO-val, emellett 8 veresége van, 5-ször ütötték ki.

Az alapvetően könnyűsúlyú Panterita viszont inkább a pofozógép kategóriába tartozik, 22 mérkőzésből 12-n hagyta el vesztesen a ringet, úgy, hogy mindig KO-val kapott ki.

Így nem is volt meglepő, hogy az IBF rangsorán ötödikként jegyzett Boom-Boom névre is hallgató Bautista pillanatok alatt elintézte a tízmenetesre tervezett meccsen. Úgy látszik, a helyszínen sem tűnt fel neki, hogy nem az az ellenfél, akire várt. Vagy egyszerűen csak muszáj volt bokszolniuk,  nehogy a bajnokukat ünnepelni akaró filippínók szétszedjék a boholi csarnokot, ha nem látják kedvencüket. Láthatták,  a másodikban kétszer is kiütötte Panteritát, 1:24-nél vége is lett a mérkőzésnek.

Megvolt a cirkusz, de ennek ellenére beperlik a rossz bokszolót küldő mexikói ügynököt.