Sörből, kávéból újul meg a DVTK-stadion

2012.03.20. 12:28 Módosítva: 2012.03.20. 12:59
Egyre több saját márkás termék piacra dobását tervezi a diósgyőri futballklub. A DVTK-sörből a hétvégén már ihattak a szurkolók, a közeljövőben más napi fogyaszási cikkeket is DVTK-színekbe csomagolnak.

A pepsifoci.hu -n DVTK-papírzsebkendőről jelent meg fotó, hogy az is saját márkás terméke az egyesületnek. Körmöndi Zoltán, a DVTK marketingigazgatója elmondta, hogy a zsebkendő már régóta forgalomban van (a fotón is látható, a 2010-ben százéves klub emlékére készült.) A papírzsebkendőt azonban még nem a mostani kampány részeként vezették be. Azt egy abaújszántói vállalkozó gyártotta, és a névhasználatért cserébe a bevételének egy részét az utánpótlás támogatására fordította.

Fotó: Vajda János

A DVTK-sör viszont már valóban a klubtulajdonosokhoz köthető. A sör egyelőre még csak a diósgyőri stadionban kapható, de mint Körmöndi elmondta, hamarosan a regionális áruházláncok polcain is megtalálható lesz. A DVTK-sör bemutatásán elhangzott, újabb termékek is követik majd. „Még csak most kezdődtek a termékek fejlesztései, egyelőre nem áruljuk el, hogy még mik lehetnek a következő sajátmárkás DVTK-termékek. Annyi biztos, napi fogyasztási cikkek lesznek, és az Újpest elleni mérkőzésen, már kapható lesz a DVTK-kávé is" - mondta Körmöndi.

Ilyen a sör

Ha hinni lehet, a Dreher Sörgyárak Zrt. marketingigazgatójának, akkor a „DVTK-sör jó minőségű és népszerű ízvilágú termék, amely széles tömegeket céloz meg".  Április elejétől kerül a kereskedelmi láncokba, Borsod-Abaúj Zemplén megyében, üveges és dobozos kiszerelésben. Túl drága sem lesz: „Az ár árusítóhelyenként változik, de hozzávetőlegesen 150 forintot jelent."

A sör sikerében bíznak a klubnál, régóta ismert tétel, „a szurkoló a leglojálisabb vásárló", aki ugyanazért a termékért hajlandó lenne többet is fizetni. A Fradinak, illetve a Fradi-sör forgalmazójának bejött a saját söre. Stadler is próbálkozott saját sörrel, de abból gyaníthatóan csak annyi fogyott, mint a stadleres vécéillatosítókból.

Fotó: Vajda János

A DVTK-sör bevételeit a szurkolók is élvezhetik, a pénzből elsősorban stadionfejlesztésre költenek. Körmöndi egyelőre nem tudta megbecsülni, mekkora összeg folyhat be egy év alatt a klub kasszájába, de úgy véli, az összbevételüknek eddig egy százalékát adó kereskedelmi bevételt megtöbbszörözhetik.