Szerbia az erősebb, de meglehet a vébé

2012.03.25. 10:41

A magyar futsalválogatott vasárnap Gyöngyösön a szerbekkel játszik világbajnoki pótselejtezőt, a párharc győztese jut ki Thaiföldre, a november 1. és 18. közötti vb-re. 

Frank Tamás csapata a világ élvonalába tartozó oroszok mögött, a kazahok és a lettek előtt, a második helyen lépett tovább a selejtezőből, a sorsoláson szerencséje volt, elkerülte a spanyol, a portugál, az olasz csapatot is.

DBELO20100123002

„Olyan riválist kaptunk, amely ellen van esélyünk, nem leszünk már a mérkőzések előtt kilátástalan helyzetben - mondta még a sorsolás után az MLSZ honlapjának Frank. - A szerbek esélyesebbek, de mindent megteszünk, hogy mi kerüljünk ki győztesként. Tudjuk, mire kell készülnünk, ismerjük őket, legutóbb egy éve játszottunk ellenük két barátságos meccset. A szerb játékosok fizikálisan nagyon erősek, dinamikusak, emellett van egy-két kiemelkedő képességű futsalosuk, akik támadásban képesek megnyerni az egy az egy elleni szituációkat. Nagyon szeretnénk kijutni a világbajnokságra, örülök, hogy a sorsolás után ez a cél továbbra is elérhetőnek tűnik számunkra."

A válogatott a napokban két meccsel készült a szerbekre, Norvégiát 4-1-re és 4-3-ra győzték le, a csapatból hiányzott két sérült kulcsjátékos, a győri Lódi, és klubtársa, Harnisch. (Lódi szinte biztosan nem lehet ott a szerbek elleni első mérkőzésen, Harnisch még felépülhet.) Frank Tamás nem volt elégedett az edzőmeccsek után, a futsal-hungary.hu-nak azt nyilatkozta, fásultnak és lassúnak látta csapatát. „ Egy nagyon jó, fizikálisan erős, évek óta a világ közvetlen élvonalába tartozó szerb csapat vár ránk. Készültünk becsülettel, szerintem készen állunk arra, hogy tisztességgel helytálljunk. Felemás érzésekkel várom a pótselejtezőt, két kulcsjátékosomra sérülés miatt nem számíthatok, de bízom a fiúkban, bízom egy szép eredményben."

A szerbek februárban, a zágrábi Európa-bajnokságon a csoportkörben 9-8-ra legyőzték Azerbajdzsánt, 2-1-re kikaptak a portugáloktól, majd a negyeddöntőben 2-1-es vereséget szenvedtek az orosz válogatottól. A magyarok tavaly februárban mérkőztek meg a szerbekkel: Szegeden 3-2-re kikaptak, míg Szabadkán 4-4-es döntetlen született.

A világbajnoki pótselejtező visszavágója április 8-án lesz Belgrádban.

A magyar válogatott kerete

kapusok:
Balázs Zoltán (Rába ETO)
Reveland Zoltán (Üllő FC Cső-Montage)

mezőnyjátékosok:
Tóth Szabolcs (Colorspectrum Aramis)
Németh Péter (Colorspectrum Aramis)
Dávid Richárd (Colorspectrum Aramis)
Csopaki István (Rába ETO)
Gyurcsányi Zsolt (Rába ETO)
Dróth Zoltán (Rába ETO)
Lovas Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Trencsényi János (MVFC Berettyóújfalu)
Nagy Tamás (MVFC Berettyóújfalu)
Sámson Zoltán (Vasas Déli Futsal)