Huszti a bírót is megfuttatta góljánál

2012.03.25. 16:45

Huszti Szabolcs a Dinamo Moszkvának lőtt szabadrúgásgólja után ismét betalált. A Zenit játékosa - csapattársával jól megértve egymást - a Rubin Kazanynak lőtt szemtelen gólt. Szabadrúgást kaptak, mindenki nagy lövést várt, hanyag emelésre ugrott ki Huszti.

A Zenit nulla-nullánál, a 35. percben jutott szabadrúgáshoz a Kazany-kaputól jó harminc méterre. A reflexek működtek, az edző ordibált a partvonalon a durvaság miatt, a zenitesek közül többen már egyezkedtek, ki is lője el a szabadot, a Kazany játékosai pedig rutinosan a labda elé álltak, hogy húzzák az időt. Kerzsakov is lehajolt a labdáért, de fel se nézve az elől lévő Huszti felé emelte. Huszti, ha nem is számított rá, gyorsan kapcsolt, egy lépéssel megverte a védőit, majd simán a kapuba gurított. A zenitesek akciója a játékvezetőt is váratlanul érte, Kerzsakov emelése után sprintelnie kellett, hogy lássa a kapu előtti történéseket.

A Zenit megszerezte a vezetést, de a Kazany Nelson Valdéz góljával az 59. percben egyenlített. Az eredmény a Szpartak Moszkvától kikapó Dzsudzsákéknak is jól jött, csak egy helyet csúsztak vissza a bajnokságban.