A kínaiak csalnak, veszélyben a sznúker

2012.04.23. 12:24
Szombaton kezdődött Sheffieldben a sznúkervilágbajnokság, az első fordulóban a selejtezőből a főtáblára került, a vb-ken ezzel a meccsen debütáló, 21 éves, a világranglistán 81. Cao Jü-peng 10-6-ra legyőzte a ranglista-10. Mark Allent. Az egykori amatőr világbajnok északír rosszul tűrte a vereséget, csalónak nevezte a kínai sznúkereseket.

„5-4-nél a játékvezető nem vett észre egy szabálytalanságot, pedig Cao megtolta a golyót, aztán fel is nézett a bíróra. Nyilvánvaló volt a hiba, én láttam, bárki más láthatta a helyszínen, vagy a tv-közvetítésben. Ilyenkor szólni kell, ő nem tette. Pedig az lehetett volna a fordulópont, ha büntetést kap, és én jövök, talán egyenlítek, de így bréket épített, és elhúzott 6-4-re. Cao remek játékos, csalás nélkül is nyerhetett volna. A kínaiak nem először csalnak szándákosan, valamit tenni kell, szomorú a sznúker helyzete" - dühöngött a meccs után Allen.

A kínai másként gondolja a videón alig észrevehető szabálytalanságot. „Csak a játékra figyeltem, nem tűnt fel, hogy hibáztam volna. Ha mégis, sajnálom. Ha nem hibáztam, nagyon dühös leszek Markra, amiért ezt mondta."

Allent leginkább az bánthatta, hogy végül gyermeteg hiba miatt bukta el a meccset: 9-6-nál a döntő feketével együtt a fehér is leesett, 9-7 helyett a kínai 10-6-tal vitte a meccset.