Józsa Gábor nyerte a budapesti terep-félmaratont

2012.05.01. 19:03

Rekordnak számító 3030-an neveztek a kedden a III. Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál futó, túrázó és kerékpáros távjaira. A sportolni vágyókat nyolc terepfutó, négy kerékpáros táv és két túraútvonal várta a Hármashatár-hegyi repülőtérről indulva.

A szervező Budapest Sportiroda tájékoztatása szerint a sporteseményre ellátogatott közel 120 gyermek is a magyarországi SOS Gyermekfalvakból - Battonyáról, Kecskemétről és Kőszegről.

A fesztivál keretében rendezték a jubileumi, X. Buda Maraton hegyikerékpár-versenyt, mely hagyományosan a szakág hazai szezonnyitó rendezvénye is egyben. A hosszú távú viadal abszolút győztese Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) és Dósa Eszter (Vitalitás SE) lett, a rövidtáv legjobbjaként Makács Gábor (PCCC) és Módos Gabriella (Merida Maraton Team – CST) zárt.

A futóknál elsőként a 7 kilométeres táv teljesítői értek célba, itt Szabó Sándor és Szerencsi Ildikó nyert. A 14 kilométeres távon Szabó Imre szakította át elsőként a célszalagot, a hölgyeknél pedig  Kis Zsanett volt a leggyorsabb.

A férfiaknál a terep-félmaratoni távon a tavalyi évhez képest helycsere történt az első helyen: Józsa Gábor, a MAC-NSI futója, 2011-es időeredményét és második helyezését megjavítva most megnyerte a távot, míg Zatykó Miklós, a Vasas MiFiN versenyzője ezúttal az ezüstérmet szerezte meg. A női mezőnyben Garai Valéria, a Vasas Humansoft futója, az SOS Gyermekfalu munkatársa bizonyult a leggyorsabbnak.

Eredmények:

terep-félmaraton (21 km):

férfiak:
1. Józsa Gábor (MAC-NSI) 1:17:27 ó
2. Zatykó Miklós (Vasas MiFiN) 1:20:30
3. Szabó Gábor (Sashegyi Gepárdok) 1:23:58

nők:
1. Garai Valéria (Vasas Humansoft) 1:53:14
2. Victoria Harms 1:55:41
3. Ladányi Tímea (Óbudai Futókör) 1:56:46