Csak Cissé tud ilyen íves bombát lőni

2012.05.03. 11:07

Ha a Premier League még vár egy-két hetet, akkor valószínűleg a newcastle-i Cissé Chelsea-nak rúgott gólja is bekerülhetett volna a húsz év tíz legjobbjába. Megfejthetetlen, hogy sikerült bombájának ívet adnia.

A Newcastle a Premier League negyedik helyéért és a Bajnokok Ligája-résztvételéért küzd, szerdán győzelmi kényszerben volt, a Chelsea csak egy ponttal állt mögötte. A 19. percben Papiss Demba Cissé előnyhöz is juttatta a Newcastle-t, második góljával pedig örökre emlékezetessé tette a meccset. Lövése szinte felülírta a fizika törvényeit.

A 94. percben Cissé a tizenhatos bal sarkánál bombázott bele egy felpattanóba. Labdája a várhatóval ellentétben nem egyenesen a lelátóra szállt, hanem kis ívet leírva védhetetlenül a kapu bal felső sarkába vágódott. Futballblogok szerint ez csak úgy történhetett, hogy a fizika törvénye helyett a még leírásra váló Cissé-törvény érvényesült a rúgásnál.

A Newcastle 2-0-ra nyert a Cheik Tiote lekönyöklése és sérülése miatt tíz perccel tovább tartó mérkőzésen. A Newcastle rosszabb gólkülönbséggel az ötödik a Boltont nagyon megverő Tottenham mögött.