Böczögő mind a négy szeren esélyes a női torna Eb-n

2012.05.08. 14:27



Az olimpiai kvótás Böczögő Dorinától mind a négy, Csillag Tündétől pedig két szeren vár jó szereplést a csütörtökön kezdődő brüsszeli női torna Európa-bajnokságon Draskóczy Imre vezetőedző.

A hazai szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint a Böczögő, Csillag, Gombás Laura, Divéky Luca, Al-Salty Dália összetételű magyar válogatott már a belga fővárosban tartózkodik, ahol csapatban és szerenként hirdetnek eredményt, egy szeren pedig három tornász versenyezhet. Draskóczy a kedd délutáni pódiumedzés után dönt arról, hogy ki melyik szeren indul majd. A magyarok egyébként gerendán kezdenek majd, az ukránokkal, a fehéroroszokkal, a spanyolokkal, a norvégokkal, a csehekkel, az izraeliekkel, valamint egy vegyescsapattal egy csoportban.
Draskóczy a MATSZ közleménye szerint jónak értékelte az együttes felkészülését - amely elsősorban Tatán zajlott -, s hozzátette, Böczögő sérült könyöke szinte teljesen rendbe jött.
"A végig kiegyensúlyozottan készülő Csillag akár két szeren is bekerülhet a döntőbe, talajon és ugrásban" - fogalmazott a vezetőedző. "Böczögőtől átlagban mind a négy szeren jó teljesítményt várok, ha a két erős ugrását megcsinálja, akkor itt lehet esélye a fináléra. Neki azonban az idén az olimpia lesz a fő versenye."

A magyar felnőtt tornászok először csütörtökön délután kezdenek, a csapatdöntőt a legjobb 8 gárda részvételével szombaton, a szerenkénti finálékat pedig vasárnap délután rendezik meg.