Jó vívással vezet a férfi öttusa-váltó

2012.05.08. 12:26



Mindhárom csapattag pozitív mérleggel zárta a vívást, így a magyar válogatott tekintélyes előnnyel az élen áll az első szám után a római öttusa-világbajnokság keddi férfi váltóversenyében.

Négy győzelemmel kezdett a Marosi Ádám, Tibolya Péter, Demeter Bence trió, az ukránokat és a lengyeleket 5-1-re, a kirgizeket 4-2-re, majd a mexikóiakat megint 5-1-re verte, aztán következett egy 4-2-es vereség a kínaiaktól. A folytatásban az amerikaiak ellen 4-2-es, a fiatal orosz csapattal szemben pedig 5-1-es győzelmet arattak a magyarok, de egy újabb ázsiai ellenféltől, a dél-koreai együttestől megint kikaptak, mégpedig 5-1-re. Ezzel együtt is jól álltak a 12 válogatottat felvonultató mezőnyben, de még tovább is javították helyzetüket az olaszok 4-2-es és a németek 5-0-s legyőzésével. Utóbbi összecsapáson volt egy kettős vereség, mert az egyperces vívóidő lejártáig egyik fél sem tudott tust adni. A végén ugyan becsúszott egy újabb vereség - 4-2-es a fehéroroszoktól -, ám a magyar csapat így is fölényesen nyerte a számot 42 győzelemmel, 24 vereséggel, 944 ponttal. A második helyen az oroszok és a dél-koreaiak végeztek 37-29-es mutatóval, 874 ponttal. A magyar csapatból Marosi 16/6-tal, Tibolya és Demeter pedig egyformán 13/3-mal zárt.

„Mindenki jól vívott, Marosi különösen, egységes volt a csapat” - értékelte a látottakat Magyary István, a válogatott vívóedzője. A magyar együttes címvédő ebben a számban, de a tavalyi összeállításhoz képest változás történt. Moszkvában Marosi, Tibolya és Kasza Róbert alkotta a váltótriót, utóbbi azonban a közelmúltban térdműtéten esett át, ezért csak a hagyományos versenyben indul majd.