Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Vitorlás világbajnokságokat rendez Balatonfüred

2012.05.10. 16:18

Két vitorlás világbajnokságot és három Európa-bajnokságot rendez jövőre Balatonfüred - hangzott el a Vadnai Benjamin köszöntésére rendezett ünnepségen csütörtökön. Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere a polgármesteri hivatalban köszöntötte a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) 16 éves versenyzőjét, aki a korosztályos Laser 4.7 világbajnokságon Buenos Airesben aranyérmet nyert.

A polgármester kiemelte: Balatonfüred önkormányzata nemcsak ebben az évben, hanem több éven át támogatja Vadnai versenyzését. Bóka egy kupát, valamint egy Balatonról szóló képeskönyvet nyújtott át az ifjú sportolónak. Idén 500-600 ezer forintot biztosítanak a vitorlázónak, a következő évekről még nem tudott nyilatkozni.

Böröcz István, a BYC ügyvezető igazgatója is méltatta Vadnai eredményeit, majd bejelentette: 2013-ban a világ egyik legnagyobb vitorlásversenyét Balatonfüreden rendezik meg. Július 6-13. között a korosztályos Laser 4.7 hajóosztály Európa- és világbajnokságát, július 14-21. között a női Laser Radial U21-es Európa-bajnokságát, valamint a Laser Standard U21-es Európa- és világbajnokságot. A versenyek zárónapja vasárnap, a rá következő szerdán az ifjúság a Kékpántlika versenyen mérheti össze tudását, csütörtökön pedig a vitorlázók legnagyobb versenye, a Kékszalag rajtol el Balatonfüreden. A nemzetközi versenyekre ezer versenyzőt várnak Balatonfüredre. "Óriási érdem, lehetőség ez Magyarországnak, hiszen hazánk még soha nem rendezett ilyen nagyságrendű és hosszúságú versenyt" - tette hozzá Böröcz.