Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Hat magyar induló a műugró Eb-n

2012.05.14. 09:09Elsősorban a londoni olimpia előtti formafelmérésre kínál alkalmat a nemzetközi mezőnynek a kedden kezdődő mű- és toronyugró Európa-bajnokság, amelynek Eindhoven ad otthont. A holland városban, amely az elmúlt éveket tekintve a sokadik kontinentális vizes esemény gazdája, hat magyar is szerencsét próbál. Köztük van a többszörös Eb-érmes Barta Nóra, akinek Eindhoven különösen kedves lehet, hiszen 2008-ban éppen itt lett 1 méteres műugrásban Európa-bajnoki második, az utóbbi években pedig itt is készült fel a nagyobb versenyeire. A 28 éves, korábbi ifjúsági világ- és Európa-bajnok sportolótól - aki a 2006-os és a 2010-es budapesti felnőtt kontinensviadalon egyformán Eb-harmadikként zárt 3 méteren - ezúttal nem várható dobogós helyezés, már csak azért sem, mert korábbi porckorongműtétje után tavaly nyáron combizomszakadást szenvedett, így kénytelen volt kihagyni a júliusi, sanghaji világbajnokságot.

Rajta kívül a honfitársak közül három nő és két férfi indul még az Eb-n. Pillanatnyilag egyetlen magyar mű- és toronyugrónak sincs olimpiai kvótája, hogy egy, esetleg két versenyző mégis ott lesz-e a nyári ötkarikás játékokon, a vizes sportokat tömörítő világszövetség, a FINA június első felében várható döntésétől függ.

A magyar Eb-indulók és programjuk
Nők:
Barta Nóra (BVSC) - 1 és 3 méteres műugrás
Gondos Flóra (LRSE) - 3 m, 3 méteres szinkronműugrás
Kormos Villő (LRSE) - toronyugrás, szinkrontoronyugrás
Reisinger Zsófia (LRSE) - 3 m szinkronműugrás, toronyugrás, szinkrontoronyugrás
Férfiak:
Kelemen Tamás (BVSC) - 1 és 3 m 
Bóta Botond (HPVK SE) - 1 m
Ugyancsak Eindhoven lesz a házigazdája a korábban Antwerpenbe tervezett, de a belga város visszalépése nyomán új színhelyre kényszerült műúszó Eb-nek is. Utóbbit a beugró holland város a május 20-án záruló műugró Európa-bajnokságot követően, 23-tól 27-ig bonyolítja le. Az eseményen egyéniben és párosban nem lesz magyar résztvevő, az úgynevezett kombinációs kűrben azonban Magyarország is indít csapatot.