Pisztollyal próbálták rávenni a jobb futballra

2012.05.24. 15:21

Távolról sem nevezhető békésnek a hangulat az argentin Racing Clubnál az utóbbi hónapokban. Egyik csatáruk áprilisban paintballpisztollyal fenyegetőzött, nem sokkal később saját drukkereik dobáltak nekik mankókat a pályára. Most viszont komolyra fordult a helyzet, a River Plate-be készülő Moreno lábához fegyvert fogtak.

Theo Gutierrez, a klub csatára paintballos pisztollyal fenyegette meg saját csapattársait, mert nehezményezték, hogy kiállíttatta magát. Aztán egy kupameccsen saját szurkolóik dobáltak mankókat a pályára, amivel azt akarták jelezni, tanuljanak már meg végre focizni. A keddi edzés után odáig fajult a helyzet, hogy Giovanni Morenót, a Racing játékosát fegyveres férfiak fenyegették meg. Morenót és csapattársát, Federico Santandert egy autó tartóztatta fel, amiben három férfi ült.

000 Mvd6126219
Fotó: Alejandro Pagni

„Azt mondták Giónak, szétlőhetnék a lábát, amivel tönkretennék a karrierjét. Azt hittem, le fogják lőni, borzasztóan meg voltunk ijedve. Azt is mondták, ha nem nyerjük meg a következő meccsünket, nagyon rosszra fordulnak a dolgok" - nyilatkozta Santander.

Az elkeseredett drukkerek azért vehették elő pont Morenót, mert nemrég azt lehetett hallani, hogy a River Plate-be igazol.

A Racing jelenleg 16. a bajnokságban, vasárnap a tizedik Belgrano otthonában játszanak.