Lábtoll-labda: magyar 3. és 4. hely a French Openen

2012.05.31. 15:53

Az Újszászi VVSE harmadik, a Borjád SE negyedik helyet szerzett a lábtoll-labda French Openen. A magyar csapatokat csak a sportág őshazájából érkező kínai sportiskolás-válogatottak tudták legyőzni.

A Cantelue-ben rendezett versenyen a tavalyi második Borjádot és a Újszászt egy csoportba sorsolták. Az utóbbi legyőzte az előbbit 4-1-re  a párharcban (sorrendben egyéni, páros, hármas, páros és egyéni mérkőzéseket kellett játszani) és ezzel csoportelső lett, a másodikként továbbjutó Borjáddal együtt könnyen verték a francia Cantelue és a német Flying Haspe csapatát.

A középdöntőben Újszász az A-csoportban a francia-görög vegyescsapaton és Finnországon is 5-0-val lépett túl, a kínai férficsapattal azonban, a papírformának megfelelően, nem bírt, csak egy páros nyert ellene. (1-4).

Borjád a B-csoportban lett második, két német csapatot (Bochum, FFC Hagen) legyőzve. A kínai női csapattól csak egy egyénit tudott elvenni. (1-4).

Az elődöntőben Újszász sem bírt a női válogatottal, csak a csapatgyőzelem és egy szoros, 2-1-re elveszített párosmeccs jött össze. (1-4.) A másik ágon Borjád meccselt a kínai férfi csapattal, de nem volt esélye a győzelemre.

A harmadik helyért a két magyar csapat újra egymással meccselt. Ezúttal szorosabb lett az eredmény, csak az utolsó egyéni mérkőzés döntött Újszász javára (3-2).

Végeredmény:

1. Kína férfi válogatott
2. Kína női válogatott
3. Újszászi VVSE (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Tóth Gábor, Fehér János, Fehér János ifj.)
4. Borjád (Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán, Farkas Martina)