Láb nélkül mászta meg a Kilimandzsárót

2012.06.21. 16:19 Módosítva: 2012.06.21. 16:34

Spencer West ritka gerincdeformációval született. Az egyik orvos azt mondta, hogy a tinédzseréveit sem fogja megélni, a másik viszont látott esélyt az életben maradásra, de arra nem, hogy teljes életet élhet. Kétéves korában West megtanult a kezén járni. Ötéves korában amputálták mindkét lábát, írta a Huffingtonpost.

A középiskolai éveiben azonban nem mondott le a sportról. A kosarazással kapcsolatban West elmondta: ,,Nehéz olyan sportban játszani, amiben alig vagy nagyobb mint a labda.” Így a pom-pomcsapat tagja lett.

West később gyerekeket tanított arra, hogy minden kihívást le tudjanak győzni, csak kitartás kell hozzá és, hogy az ember higgyen magában. 31 évesen, láb nélküli hegymászóként talán ezért vágott neki június 12-én két barátjával Afrika legmagasabb hegyének, a Kilimandzsárónak. Bizonyítani akart, és sikerült neki. A csúcs elérésig az út 80%-át a kezén tette meg, így az út végén ujjai véresre törtek. 7 nap alatt ért fel az 5895 méter magas hegyre, és alig hitte el, hogy tényleg sikerült.

„Amikor a csúcsra értem, a látvány hihetetlen volt. Körülnéztünk és attól féltünk, hogy délibábot láttunk. A kezeim zsibbadtak, a könyököm és a vállam nagyon fájt. De elértem a célomat.”