Pars: Egy 80 méternél nagyobb dobás biztos dobogót jelent

2012.06.27. 14:19



Nyolcvan méter fölötti eredményt szeretne elérni a Helsinkiben zajló atlétikai Európa-bajnokságon Pars Krisztián, aki szerint egy ilyen dobás dobogós helyezést érne. A 2010-ben Eb-bronzérmes szombathelyi kalapácsvető az MTI-nek szerdai elutazása előtt elmondta, hogy az Eb-t felkészülési állomásnak tekinti a londoni olimpiára.

„Jó úton járok, ezt az eddigi versenyek is bizonyították. Kezd összeállni a mozgás az erővel. Az Eb-n szeretném tovább élesíteni a formát, gyakorolni kell azt is, hogy van egy selejtező, majd utána két nappal a döntő - nyilatkozott Pars, aki edzésből érkezik a kontinensbajnokságra, csupán szerdán, az utazás napján tart pihenőt, csütörtökön pedig már dobókörbe lép a fináléért.
Pars hozzátette: bármikor képesnek tartja magát 80 méter fölötti dobásra, márpedig az Eb-indulók közül hasonló teljesítmény csak két fehérorosz atlétától, Pavel Krivitszkijtől és Jurij Sajunótól várható.

„Egy 80 méternél nagyobb dobás biztos dobogót jelent” - mondta Pars. A nevezési lista élén Pars áll 82,28 méteres eredményével - ennél idén csak a pekingi olimpia után doppingvétség miatt eltiltott fehérorosz Ivan Tyihon dobott nagyobbat (82,81 m). Az Eb-n indulók közül mindössze egy másik fehérorosz, Pavel Krivitszkij (80,25 m) került 80 méter fölé. A kalapácsvetés döntőjét szombaton rendezik.