László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szilágyi ifi Európa-bajnok 200 pillangón

2012.07.05. 21:29

A londoni olimpián is részt vevő Szilágyi Liliána ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett a belgiumi Antwerpenben zajló korosztályos kontinensviadal második napján.

Az aranyérmet a 200 m pillangó csütörtök esti döntőjének megnyerésével érdemelte ki az 1996-os születésű tehetség.
"Nagyszerűen úszott Liliána, nagy fölénnyel, másfél testhossznyi előnnyel ért elsőként célba, ráadásul 2:10.53 perces ideje remek egyéni csúcs is" - kommentálta a helyszínről a diadalt Güttler Károly utánpótlás-kapitány.
Az ifi Eb szerdai nyitónapján három magyar érem, egy ezüst és két bronz született. Kiss Nikoletta második lett 800 m gyorson 8:43.03 perces idővel, ugyanitt a dobogó harmadik fokára állhatott fel a 8:45.00 perc alatt célba ért, szintén 1997-es születésű Sibalin Flóra.
Rajtuk kívül bronzérmet érdemelt ki a londoni olimpián is indulásra jogosult 16 éves Sztankovics Anna, aki Antwerpenben 50 m mellen végzett harmadikként (31.98 mp).