Elindult a negyedik Selyemút-rali Moszkvából

2012.07.07. 20:18

Négy magyar egységgel rajtolt el szombaton a negyedik Selyemút-rali az orosz fővárosból. Összesen 88 autó és 25 kamion vágott neki a mintegy 4000 kilométeres távnak a moszkvai Vörös térről.

Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László az előkelő hetedik helyről indult, a kamionosok között pedig a Kovács Miklós, Tóth György, Tóth Tamás trió a Scaniával szintén az elsők között startolhatott. Tavaly a magyar résztvevők közül egyedül ők teljesítették a távot. A Fazekas Károly, Horn Albert páros egy BMW-vel, Liszi László pedig a Mitsubishi Pajerójával indult.

A nézők kedvéért dübörgő motorral, vagy hangos dudálással hajtottak el a Vörös térről a különleges járművek: a nehéz terepre kialakított sportautók és a különlegesen tervezésű, robosztus kamionok. A látványos show-műsornak is beillő indítást beárnyékolta, hogy a Selyemút rali dél-oroszországi végállomásán, a Fekete-tenger partján lévő Gelendzsikben és az egész Kubány vidéken a hatalmas esőzések miatt több mint száz halásos áldozatot követelt eddig az árvíz.

A versenyzők – amennyiben sikerül az összes szakaszt teljesíteniük –, egy hét múlva érnek a célba.