Huszonötmillió forintot ad a kormány a Gyulai-emlékversenyre

2012.08.15. 17:22

Huszonötmillió forinttal támogatja a kormány az augusztus 20-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj megrendezését. Az atlétikai verseny idén bekerült a hivatalos ünnepi rendezvények sorába, itt lesz a londoni olimpián érmes, illetve pontszerző sportolók köszöntése is.

A hat éve elhunyt Gyulai István egykori sportriporterről, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség korábbi főtitkáráról elnevezett viadalon részt vesz Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető, az amerikai Sanya Richards-Ross, aki női 400 méteres síkfutásban nyert aranyat Londonban és a hármasugrásban aranyérmes Christian Taylor is.

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a huszonötmillió forintot a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szánt keretből csoportosítják át, a fel nem használt pénzt október 15-ig vissza kell fizetni.

A hivatalos lapban megjelentek szerint a kormány arról is döntött, hogy szintén a rendkívüli intézkedések terhére, háromszázmillió forintot ad az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács tevékenységében közreműködő szervezeteknek.