18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Gerely ölt meg egy atlétabírót

2012.08.27. 12:04

Hétfőre virradóra elhunyt a kórházban az a 75 éves német atlétabíró, akit egy vasárnapi, düsseldorfi atlétikai versenyen eltalált a gerely.

A szerencsétlenül járt férfiért mentőhelikopter érkezett, amely a közben félbeszakadt verseny helyszínén, a pálya közepén szállt le. A düsseldorfi egyetemi kórházba vitték, de már nem tudtak segíteni rajta. A rendőrségi szóvívő szerint rendkívül szerencsétlenül, a nyaki verőerét sértette meg a szer.

A bíró már akkor elkezdett futni, hogy a dobást lemérje, amikor a gerely még földet sem ért, és az végül eltalálta. Az egyik szemtanú úgy nyilatkozott, a bíró rosszul számította ki a gerely ívét, így gyakorlatilag belerohant a sportszerbe. A nézőket is sokkolta a látvány, olyan is akadt, akit emiatt kellett elsősegélyben részesíteni.

A Wilhelm Unger-játékok hagyományos sportverseny Düsseldorfban, minden évben megrendezik, idén 300 környékbeli fiatal sportoló vett részt. A nézőtéren 800 szurkoló volt szemtanúja a katasztrófának. A rendezők szinte azonnal kiürítették a stadiont.