Évtizedes passzrekord dőlt meg

2012.09.06. 13:34

Az illinoisi Eureka College eddig arról volt híres, hogy oda járt főiskolára Ronald Reagan, most viszont már azért beszél róla egész Amerika, mert az ottani amerikaifutball-csapat irányítója, Sam Durley minden létező rekordot megdöntve 736 yardot passzolt egy játék alatt.

Az amerikai egyetemi sportszövetség, az NCAA harmadik divíziójában játszó Eureka irányítója ezzel minden idők legtöbb yardját szerezte egy NCAA-futballmeccsen, hiszen az eddigi rekordot 1990-ben, huszonkét évvel ezelőtt érte el David Klinger, a Houston State Cougars quarterbackje. Összehasonlításul a profi amerikaifutball-ligában Norm Van Brocklin tartja az egy játékban a legtöbb passzolt yard rekordját, mégpedig 554 yarddal. Van Brocklin 1951-ben érte  el ezt a rekordot, amikor a Los Angeles Ramsben játszott.

A szombati mérkőzés után Sam Durley irányító az USA Today-nek elmondta: játék közben egyáltalán nem gondolt arra, hogy épp egy több évtizedes rekordot készül megdönteni, ő úgy számolta, hogy 3-400 yardnál jár. „Őszintén: semmi másra nem gondoltam, csak arra, hogy győzzünk. Rövid passzokra építő játékot játszottunk, ami mögött igazi csapatmunka állt, hiszen mind az elkapók, mind a támadófal játékosai kiválóan teljesítettek” – szerénykedett a fiatal irányító.