Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Galambos Péter középdöntős az evezős Eb-n

2012.09.14. 16:15

A könnyűsúlyú egypárban friss vb-ezüstérmes, ám ezúttal a normálsúlyúak között versenyző Galambos Péter bejutott a szombati középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé az evezősök olaszországi Európa-bajnokságán, Varesében.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a 26 éves magyar versenyző második lett pénteki előfutamában belga riválisa mögött, s így készülhet a középdöntőre. Az Eb-n csak az olimpiai számokban rendeznek versenyeket, Galambos is ezért indul normálsúlyban.
A másik négy magyar egység közül a londoni ötkarikás játékokon is szerepelt Simon Béla, Széll Domonkos kormányos nélküli kettes harmadik, a Szabó Katalin, Gyimes Krisztina kétpárevezős pedig negyedik lett előfutamában, ők a viadal második napján a reményfutamban szállnak majd vízre.

A Matyasovszki Dániel, Pozsár Bence könnyűsúlyú kétpárevezős egy hatodik, majd a reményfutamban egy ötödik helyet szerzett, így szombaton a C fináléban, azaz a 13-16. helyért folytathatja, míg a férfi négypár - Elekes Szilveszter, Papp Gergely, Matheisz József, Pétervári-Molnár Bendegúz összeállításban - már be is fejezte a szereplését, miután nem sikerült bejutnia a 12 közé. Az egység - két negyedik hellyel - a 13., utolsó pozícióban zárt.  • Bérelnék
  • Hírek